1246645203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Jim Noir live @ Pok-e-jo's (by busymonster via Flickr.com)

Englantilainen Alan Roberts esiintyy soittaessaan nimellä Jim Noir. Vaikka mies nähdään livenä usein bändin kanssa, levyttäessään hän soittaa kaikkia instrumentteja itse - kuten levynkansissakin todetaan, "Everything by Jim Noir".

Jim julkaisi debyyttialbuminsa "Tower of Love" vuonna 2005 ja sittemmin hänen musiikkiaan on kuultu esimerkiksi mainoksissa ja televisiosarjoissa. Viime vuonna hän sai erityisesti huomiota raidallaan "My Patch" jota Sony käytti laajalti LittleBigPlanet-videopelin markkinoinnissa. Suuremman yleisön tietoisuuteen 26-vuotiaalla manchesterilaisella on kuitenkin vielä paljon matkaa jäljellä.

Jim Noirin soundi on lo-fi sekoitus naivismia, modernia elektronista musiikkia ja 60-luvun psykedeliaa. Lastenloruja muistuttavat sanoitukset ovat yksinkertaisia, vailla syvällisiä metaforia ja katoavat helposti musiikin sekaan. Yhdessä nämä kaksi herättävät kuuntelijalle mielikuvia unenomaisista maisemista, lapsuuden leikeistä, saippuakuplista, aurinkoisista päivistä, naurusta, viattomuudesta ja hetkistä, joita ei pidä ottaa liian vakavasti.

Aina Jimin musiikki ei toimi. Muutamat biisit ovat liian sekavia ja niiden kuunteleminen saattaa kärsimättömälle käydä nopeasti ärsyttäväksi. Parhaimillaan Jim Noir on kuitenkin kuin lasten musiikkia aikuisille: hetken pakotie pois arjen murheista ja velvollisuuksista. Jotain jonka tahtiin voi raukeana sulkea silmänsä ja hetken muistella niitä aikoja, jolloin ei tarvinnut huolehtia mistään.

Linkkejä:

Jim Noir - Eanie Meany @YouTube

Jim Noir - Ships And Clouds @YouTube

Jim Noir - Look Around You @YouTube

Jim Noir - Eanie Meany @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

Jim Noir - Ships And Clouds @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

Jim Noir - Look Around You @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

Jim Noir @MySpace