1246204744_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Uskoisitko että tämä mies aikoo pelastaa rockmusiikin? (by mrmatt via Flickr.com)

Wolfmother

  • 2cl   Black Sabbath
  • 2cl   Led Zeppelin
  • 1cl   Guns 'n' Roses
  • Cream

Sekoita Black Sabbath, Led Zeppelin ja Gunnarit ravistimessa jäämurskan kanssa. Siivilöi korkeaan lasiin ja koristele pinta Creamilla.

Wolfmother on tilastollinen ihme maailmassa, jossa kunnollinen rock on joko vanhaa, tai sitten kertoo ritareista, taistelemisesta ja lohikäärmeistä. Vaikka hard-rock musiikin klassikkobiisit ovat lähes kaikkialla rakastettuja, genren tulevaisuus huolettaa yhä useampien aloittelevien bändien valitessa kevyemmän soundin. Hyvät uudet hard-rock yhtyeet ovat todellakin kiven alla - Wolfmotherkin Australiassa asti.

Erämaassa kenguruiden kasvattamat Wolfmotherin pojat eivät koskaan ole kuulleet 2000-luvun raskaampaa rockmusiikkia koskevasta kirjoittamattomasta säännöstä, jonka mukaan musiikin tulee aina olla aggressivista tai ainakin melankolista. Näinpä kaikkia konventoita vastaan, Wolfmotherin musiikki on energistä, optimistista ja potkii silti kuin raivopäinen muuli - sellaista musiikkia, jota minä kuuntelen yksin autossa ankarasti mossaten, sormet punoittaen rattia vasten rummuttamisesta.

Poikien esikoisalbumiin "Wolfmother" tutustuminen on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan, sillä ulos on tulossa myöhemmin tänä vuonna myös seuraava albumi nimeltään "Cosmic Egg". Uudelta albumilta on jo julkaistu singlelohkaisu nimeltään "Back Round". Vuonna 2008 sekä Wolfmotherin rumpali että basisti vaihtuivat, ja monet pelkäsivätkin soundin kärsivän muutoksesta. Jos kuitenkin uutta sinkkua on uskominen, Wolfmother on aivan yhtä hyvässä särmässä kuin ennekin.

Jokaisen, joka on huolestunut nykyrockin liian pehmeästä soundista, tulisi tehdä itselleen palvelus ja alkaa kuuntelemaan Wolfmotheria nyt. Mitä enemmän tukea ja huomiota tällaiset bändit saavat, sitä paremmat mahdollisuudet oikealla rockmusiikilla on selvitä tämän sieluttoman kauden yli hengissä.

Linkkejä:

Wolfmother - Back Round (2009) @YouTube

Wolfmother - Joker and The Thief (2006) @YouTube

Wolfmother - Woman (2006) @YouTube

Wolfmother - Back Round ( 2009) @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

Wolfmother - Joker and The Thief (2006) @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

Wolfmother - Woman (2006) @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)