1246478947_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva viety häpeilemättä Liquid Sistersin MySpace-albumista

Minä en koskaan kuuntele radiota ajaessani autolla. Saatan toki pitää radiota auki, mutta rasittavat juontajat ja pahimmat pop-ärsytykset muuttuvat korvieni välissä vain meren kohinaksi ja lehtien havinaksi. Kun muut kuuntelevat radiota, minä olen buddha - olen saavuttanut korkeamman valaistuksen tilan. Mikään ei voi häiritä minua, katkaista itsetutkiskeluani ja salaisia haaveitani vähäpukeisesta Scarlett Johanssonista.

Eilinen kotimatkani oli kuitenkin poikkeus.

Olin juuri syömässä piknik-lounasta Scarletin kanssa merenrannalla kun kammottava särö, noise, huuto ja kitaranrämpytys repivät minut yllättäen zen-momentistani takaisin auton penkille. Oloni oli kuin seinältä putoavalla hämähäkkimiehellä: olin yllättäen menettänyt voimani. Radiossa rääkyvä nainen sai jollain täysin käsittämättömällä tavalla herätettyä huomioni - ja vielä siinä positiivisessa mielessä. En voinut vastustaa biisin meininkiä, vaan jammailin itseni melkein vastaantulevan rekan keulaan. Kappaleen päätyttyä ristiriitaiset tunteeni päätyivät vapisevin käsin huoltoaseman kuitin kääntöpuolelle: "Liquid Sisters, aivan luokatonta paskaa"

Tiedän, teillä on paljon kysymksiä; eikös koko riot grrl -skene kuopattu jo niihin aikohin kun tytöille annettiin viimein lupa pitää housuja? Eikö niiden muijien pitäisi mennä takaisin keittiöön? Mistä tässä nyt oikein on kysymys? Mitä Jeesuskin sanoisi tällaisesta?

Liquid Sistersin jäsenet toki ovat aika häpeilemättä naisia, laulavat kovaa ja hakkaavat soittimiaan niin epävireisesti että vähemmästäkin järkyttyy, mutta mitään feministiraivoa tyttöjen musiikki ei ole (ainakaan niiden parin raidan perusteella joita olen saanut käsiini). Ennemmin luonnehtisin sitä kohisevaksi, raa'aksi, vitutuksen ruokkimaksi punkiksi. Siskojen matskua kuunnellessa voi hetken huokaista helpotuksesta, kun tytöt vääntävät musiikillaan sinulle rautalangasta, että et ole ainoa jota maailmanmeno ottaa aivan törkeästi nuppiin - tai sitten voi vain raivota mukana!

Sistersillä on paljon potentiaalia, mutta tuntemattomien suomalaisten bändien keskimääräisen eliniän ollessa sudenkorennon luokkaa, en uskalla olla liian toiveikas. Opiskelijaikäluokan mielestä taas ulkomaalainen indiemusiikki on paljon coolimpaa ja katu-uskottavampaa kuin kotimainen tuotanto, joten pinnalle pääseminen on työn ja tuskan takana. Minkäänlaisesta kaupallisesta menestyksestä ei kannata edes haaveilla, sillä täällä pohjantähden allahan ei lyödä rahoiksi kuin kitarapopilla ja iskelmillä. Totisesti, jos koskaan kohtaisin naiset livenä, nostaisin synkin katsein hattua ja toivottaisin syvältä sydämestäni onnea matkaan.

Kävi tytöille kuitenkin tulevaisuudessa miten tahansa, on jo valmiit biisit ehdottomasti kuuntelemisen arvoista kamaa - edes kerran, vaikka vain kuriositeettina. MySpacessa Liquid Sistersillä on kuunneltavana kolme biisiä, mukaan lukien rääkyralli "Welfare state illusion" joka eilen valloitti radioni. Bändin Facebook-profiilista löytyy myös tietoa sekä MySpacea tuoreempi keikka-aikataulu, jota kannattaa myös pitää silmällä. Meinaan jos tällainen raikuremmi pyörii jossain kotinurkillasi, ei sitä nyt jumalauta kannatta missata.

Liquid Sisters @MySpace

Liquid Sisters @Facebook