1246314115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruotsalainen hiphop-yhtye Maskinen on polkaissut ulos uuden sinkun alkuvuodesta. Aikaisemmin pojat ovat olleet pohjoismaissa pinnalla ainakin vuoden 2006 biisillään "Alla som inte dansar", jossa tarttuvat electrobiitit saivat seurakseen vähintään hämärät mutta toisaalta nuorisoon vetoavat lyriikat - biisissä kun toistetaan lähes kyllästymiseen asti "alla som inte dansar är våldtäktsmän" eli jotakuinkin "ne jotka eivät tanssi ovat raiskaajia". Suomalaista bilekansaa lyriikat eivät toki koskaan harmittaneet, sillä eihän täällä kukaan mitään ruotsia osaa.

Uusi sinkku "Pengar" ei aivan jatka edellisen hitin jalanjäljissä. Kappale on biitiltään huomattavasti läskimpi ja agressiivisempi, muistuttaen paikoittain enemmän jotain suomiräpin tuoreita radiorenkutuksia kuin Maskinenin aikaisempia piipparaitoja - mikä ei tavallaan ole edes huono juttu. Toki biisi on halpamainen, yksinkertainen ja niin tekemällä tehty kuin mahdollista, mutta yritäppä perhana vaan kuunnella se loppuun asti jammailematta edes hiukan!

Pengar ei ole teknisesti erityinen tai merkittävä taiteellisilta arvoiltaan, mutta se tekee rehellisesti sen mitä lupaakin. Pengar on kappale, jonka tarkoitus on yksinkertaisesti pitää fiilis katossa ja ihmiset liikkessä, ja siinä se onnistuu kiitettävin arvosanoin. Toivottavasti Maskinenin vääjäämättä perässä seuraava uusi albumi ei tuota sekään pettymystä.

Linkkejä:

Maskinen - Pengar (2009) @YouTube

Maskinen - Alla som inte dansar (2006) @YouTube

Maskinen - Pengar (2009) @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

Maskinen - Alla som inte dansar (2006) @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

Maskinenin virallinen kotisivu

Maskinen @MySpace