1254479952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuvassa Thomas Walsh ja Neil Hannon

Kriketti on yksinomaan brittien ja brittien entisten maaorjien selittämätön rituaali, jossa vuorollaan kunkin “pelaajan” teehetki keskeytetään ja hänet passitetaan lankunpätkä kädessä seisomaan pitkän hiekkalaatikon päähän. Laatikon toisesta päästä pelaajaa tuijottaa tuimasti viiksekäs syöttäjä, joka hieroo ensin vartin punaista kuulaa housuihinsa ja pudottaa sen sitten muutaman metrin päähän eteensä. Maila heilahtaa, pelaajat säntäilevät hetken ympäri kenttää ja vetäytyvät sitten raamatunpaksuisen sääntökirjan ääreen väittelemään siitä, mitä juuri tapahtui. Voisiko tästä järjettömyydestä tehdä musiikkia?

Vastaus on kyllä -- ainakin jos asiaa tiedustellaan Neil Hannonilta (The Divine Comedy) ja Thomas Walshilta (Pugwash). Herrojen muodostaman popduon The Duckworth Lewis Methodin samanniminen debyyttialbumi sisältää nimittäin 12 raitaa yksinomaan krikettiaiheista musiikkia. Folk-henkisen indierokkailun voimin bändi kertoo tarinaa esimerkiksi hyvän matsin katsomisen riemuista, Shane Warrenin legendaarisesta syötöstä ja nightwatchmanin uhrauksista joukkueen puolesta.

Krikettiaiheista huolimatta useimpien kappaleiden sanoitukset on kirjoitettu siten nokkelasti, että ne ovat mielenkiintoisia myös krikettiä ymmärtämättömälle. Tämä on saavutettu monimerkityksellisten sanojen ja fraasien taitavalla käytöllä. Esimerkiksi raidan The Sweet Spot voi helposti ymmärtää kertovan etevästä lyöjästä, mutta käytännössä mikään lyriikoiden sana ei rajaa kappaleen aihetta krikettimatsiin; kysymyksessä voi olla yhtä hyvin mikä tahansa erinomainen suoritus!

Pelkkä sanoitusten yleispätevyys ei kuitenkaan tee albumista vielä suosittelemisen arvoista. The Duckworth Lewis Methodin suurimmat vetonaulat ovat tuoreus, kokeilunhalu ja silkka puhdas hilpeys. Levyä tehdessä on selvästi ollut valtavan hauskaa, ja tämä positiivinen energia välittyy jokaiselta raidalta myös suoraan kuulijalle. Albumin erityisansioksi mainittakoon vielä lopuksi Thomas Walshin laulu -- miten ihmeessä valtavan ylipainoisella parrakkaalla irlantilaisella voi olla niin äärettömän kaunis ääni?

The Duckworth Lewis Method @Spotify (Vaatii Spotify-tilin)

The Duckworth Lewish Method - Mason on the boundary (LIVE) @YouTube

The Duckworth Lewis Method - Meeting Mr. Miandad @YouTube

The Duckworth Lewis Method - The Sweet Spot @YouTube

The Duckworth Lewis Method - The Nightwatchman @YouTube

The Duckworth Lewis Method @MySpace