1247155586_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva nyysitty hirvein tunnontuskin Stockersin MySpace-albumista

Helsingistä ponnistava Stockers! katkaisi tänään kesälomailuni. Tarkoitukseni oli päivittää blogiani seuraavan kerran vasta sunnuntaina, mutta sopivasti oikeaan suuntaan tönäistynä, päädyin sadepäivän ratoksi kuuntelemaan pari raitaa poikien tuotantoa.

Muutaman biisin jälkeen on tietenkin vaikea luonnehtia bändin soundia, mutta kuulemani perusteella sanoisin että se putoaa jonnekin The Killersin ja Disco Ensemblen välimaastoon. Biisit edustaat hyvää pop-rokkia: raikuvat kitarat saavat jalan pakostakin hiukan vipattamaan ja kepeät melodiat sopivat erinomaisesti esimerkiksi illanistujaisten taustamusiikiksi. Erityisesti kiinnitin huomiota demorallissa "Devil In Your Eyes" laulajan ääneen (ja kun eivät perkeleet ole missään erityisesti maininneet että kuka bändissä laulusta vastaa, jää miehen nimi mysteeriksi). Kaveri kun vetää välillä todella korkeitakin nuotteja, mikä on positiivinen yllätys rohisevan mutinan ollessa alan kultainen standardi tällä hetkellä.

Kun kyseessä on suomalainen indierokkailu, niin myönnetään että toki ne tavanomaiset ongelmatkin löytyvät: eihän se englanninkieli ole ihan puhdasta, toki soundi voisi olla omaperäisempikin, ja bändin nimikin on niin halpamainen kuin olla ja voi - mutta hei, samaa voisi sanoa joka toisesta maailmalla menestyvästä bändistä. Tyypit sitä paitsi soittavat taitavasti ja biiseistä jää hyvä fiilis, eikä yksikään bändin jäsenistä ole vielä edes kahtakymmentä - parhaimillaan siis vielä kymmenisen vuotta aikaa skarpata ennen kuin alkoholiongelmat, huumeriippuvuudet, avioliitot ja vakituiset työpaikat kiskovat pojat kunniallisesti pois musiikkibisneksestä.

Stockers! on julkaisemassa ensimmäisen EP:nsä nimellä "Fuck le disco" 15. heinäkuuta, eli siis ensi viikolla. Jos kotimainen indierokkailu on yhtään lähellä sydäntä, kannattaa lättyyn tutustua heti kun on mahdollisuus - sitä odotellessa voivat kiinnostuneet seurailla seuraavia linkkejä:

Stockers! - Devil In Your Eyes @radiorock.fi

Stockers! @MySpace (jukeboksista löytyy pari raitaa lisää)

Stockers! @Facebook